Aquest treball vol generar un repertori d’iconografies del cos humà alhora que treballa amb el so i l’escenografia com a símbols del paisatge.
Andrei Rublev pren com a punt de partida i títol la pel·lícula d’Andrei Tarkovsky rodada al 1966, on el pintor iconoclasta Andrei Rublev (1360 – 1427) realitza un llarg viatge per la Rússia medieval per pintar els frescs de la catedral de l’Asunción del Kremlin.
L’obra del singular pintor, amb el seu estil iconogràfic únic, provoca en l’espectador un impacte i recolliment interior a causa de l’ús de la perspectiva invertida, que ens parla de l’art no com un retrat de la realitat sinó com una realitat entre les realitats.
La Societat Doctor Alonso, dirigida per Tomas Aragay (director de teatre i dramaturg) i Sofia Asensio (ballarina i coreògrafa) ha construït un llenguatge que troba una de les seves claus fonamentals en el concepte del desplaçament. De situar quelcom fora del seu lloc, àmbit o espai propi per indagar com aquest desplaçament modifica el llenguatge tant pel que fa a la seva gramàtica constitutiva com pel que fa a la lectura que un observador en pot fer. Desplaçar per desvetllar quelcom.
Aquesta maniobra de desplaçament s’ha revelat com un eina eficaç per generar espais de discurs poètic que posi en qüestió l’estatus quo de la nostra comprensió de la realitat
Direcció i dramatúrgia: Tomàs Aragay
Coreografia: Sofia Asensio
Creació i interpretació: Sofia Asensio i Nazario Díaz
Espai escènic i il·luminació: cube.sz
Producció executiva: Imma Bové
Durada: 75 minuts
Coproducció: Societat Doctor Alonso, Temporada alta 2015 i Festival Alt de Vigo. La Societat Doctor Alonso reb ajuda de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals) e INAEM.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Q-rPnrWBjvk&rel=0[/youtube]